Gibson and Walk Procedure

HideShow resource information
  • Created by: alice
  • Created on: 14-04-12 13:54

The study took place at Cornell university, USA. The apparatus enabled the researches to control, optical, auditory and tactile stimulus, and also to protect the participants. The visual cliff consisted of a large glass sheet, which was supported 30cm or more above the floor. On one side, a sheet of patterned material was placed directly beneath the glass. On the other side, the patterned material was laid on the floor, this side of the apparatus formed the visual cliff. The patterns on the material underneath the glass gave visual cues that one side was 'shallow' and the other was 'deep.' 

The participants (infants or young animals) were placed on the centre board that lay between the shallow and deep sides…


No comments have yet been made

Similar Psychology resources:

See all Psychology resources »See all resources »